marikollen-torg-2

Arkitektens tanker

Marikollen Torg er tegnet av Lillestrøm Arkitekter. Les mer om hva de tenkte når de skulle tegne boligprosjektet under.

Marikollen Torg er omkranset av grønne åser og Østmarka i syd og øst. Med sine boliger og forretninger er Marikollen Torg første skritt i den spennende utbyggingen av Fjerdingby.

Intensjonen for boligprosjektet har vært å skape et godt hjem for alle som ønsker et enkelt liv i sentrum. Her har man kort avstand til idretts-og kulturtilbud, transport og turstier, løyper og aktivitetsmuligheter i marka.

Marikollen Torg er for alle som ønsker et enkelt liv i sentrum, og samtidig nærhet til naturen.


Boligene er fordelt på tre blokker over forretningsetasjen og varierer i høyde fra 3 til 5 etasjer over utenivået. Alle blokkene har sol og utsikt mot marka i sørøst. Gårdsrommet vil være et privat, romslig, solfylt uterom med lekeplass for de yngste, møteplasser for alle og pent opparbeidet med beplantning, belegning og belysning. Gårdsrommet har direkte forbindelse til gatenivå og forretningene på torget via en åpen utvendig trapp. De ulike leilighetstypene er alle romslige og har effektive planløsninger som enkelt kan tilpasses forskjellige behov. Alle leiligheter er planlagt for best mulige sol- og utsiktsforhold og vil få minst en balkong eller en uteplass på gårdsrom-nivå.

Marikollen Torg får naturlige, holdbare fasadematerialer som lys, sandfarget teglmur og gyllent trepanel. På inngangspartier, platefelt og balkonger får boligene ulike, rolige fargeinnslag som gir fasadene et individuelt preg.

- Trine Thån, arkitekt og partner i Lillestrøm Arkitekter.